Gevangenis Urumqi No. 3 in Xinjiang, in het westen van China. ‘Een tripje naar Xinjiang boek je niet bij D-reizen.’ Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Gevangenis Urumqi No. 3 in Xinjiang, in het westen van China. ‘Een tripje naar Xinjiang boek je niet bij D-reizen.’ Foto ter illustratie. © AP

Een bezoek aan communistisch China deed de kapitalist in hen ontwaken

Column OnderlangsEen tripje naar Xinjiang boek je niet bij D-reizen. De Chinese deelregio is voor massatoerisme ongeschikt. Hooggebergten, steppegebied, een onherbergzame woestijn en zoutmoerassen. Wellicht iets voor op de bucketlist van een avontuurlijk reiziger. 

  1. Zwaaien naar de karavaan van de bevrijding: ‘Airborne Battle Wheels’ trekt massaal publiek bij de ‘Race to the Bridge’

    Zwaaien naar de karavaan van de bevrijding: ‘Airborne Battle Wheels’ trekt massaal publiek bij de ‘Race to the Bridge’

    OOSTERBEEK - Het was weer zwaaien geblazen naar de karavaan van de bevrijding bij de stoet van Airborne Battle Wheels Oosterbeek die zaterdagmiddag als vanouds weer de Airborne Herdenkingen luister bij zette. Ook debutanten Frank de Koning en de jeugdige Lucas Geluk (zie foto) waren er bij. Ze maken deel uit van een groep die zich helemaal gespecialiseerd heeft in de jeeps en ander rollende materiaal van het Amerikaanse leger in de Tweede Wereldoorlog.