Volledig scherm
PREMIUM
Het homopaar Sewratan-Vernes twee jaar geleden met rechts Ronnie. © Gerard Burgers

Eis voor mishandeling Arnhems homopaar valt 20 uur lager uit: ‘Op papier is het een keurige jongen’

ARNHEM - Ronnie Sewratan-Vernes had gehoopt de mishandeling op de Nelson Mandelabrug in Arnhem te kunnen afsluiten. In plaats daarvan zat het Arnhemse slachtoffer dinsdag op de publieke tribune bij het hoger beroep van één van de verdachten. Hij hoorde hier dat de eis 20 uur lager uitviel dan de straf.

Het hoger beroep emotioneerde Ronnie Sewratan-Vernes meer dan hij had verwacht.

,,De rechtszaak vorig jaar was heel heftig. De afgelopen weken heb ik me verder niet druk gemaakt om het hoger beroep, maar vanmorgen werd ik toch zenuwachtig”, vertelt Sewratan-Vernes. Hij kreeg op die bewuste vroege zondagmorgen 2 april 2017 op de Nelson Mandelabrug een harde vuistslag op zijn mond.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. OM eist taakstraf, cel en enkelband tegen Arnhemmer (20) voor bedreigingen en straatroof in Zevenaar

    OM eist taakstraf, cel en enkelband tegen Arnhemmer (20) voor bedreigin­gen en straatroof in Zevenaar

    ARNHEM/ ZEVENAAR - Oud zeer, nieuw zeer, opgekropte woede, ongeloof en toekomstplannen vlogen maandagochtend kriskras door de rechtszaal in Arnhem. Een 20-jarige Arnhemmer hoorde daar 200 uur werkstraf, 300 dagen voorwaardelijke celstraf en 8 maanden enkelband eisen, vanwege bedreigingen en een vernieling bij zijn moeder in 2017 en een gewelddadige straatroof in maart 2018 op een jongeman in Zevenaar.