Elektrische deel-rolstoelauto voor Arnhemse gehandicapten

VIDEOARNHEM - Gehandicapten in Arnhem en omgeving kunnen voortaan gebruikmaken van een elektrische deel-rolstoelauto van de Zonnebloem. Hebben zij zelf geen broer, vriend of andere chauffeur om hen te vervoeren, dan kan de Zonnebloem zorgen voor een vrijwillige chauffeur.

De elektrische Renault Kangoo ZE is gisteren in gebruik gesteld door de Arnhemse wethouder Roeland van der Zee. De auto heeft een vaste plek bij Het Dorp, maar is voor 40 euro per dag via de website van de Zonnebloem te huren door iedereen die een lichamelijke beperking heeft.

Coördinator Gijs van den Brink, zelf bewoner van Het Dorp, zorgt ervoor dat een vrijwilliger op het juiste moment aanwezig is voor de sleuteloverdracht en voor instructie over het elektrisch rijden. Wie meer dan 100 kilometer rijdt, betaalt 20 cent per kilometer extra. 

Gehandicapten zijn vaak aangewezen op de taxi

Tim houdt triomfantelijk de sleutel van de elektrische deel-rolstoelauto omhoog, terwijl de Arnhemse wethouder Roeland van der Zee (midden) met enige hulp de auto onthult.
Volledig scherm
Tim houdt triomfantelijk de sleutel van de elektrische deel-rolstoelauto omhoog, terwijl de Arnhemse wethouder Roeland van der Zee (midden) met enige hulp de auto onthult. © Rolf Hensel

De Zonnebloem is in 2014 begonnen met het verhuren van rolstoelauto's, om gehandicapten de mogelijkheid te geven zelfstandig op pad te gaan. Vaak zijn zij aangewezen op taxivervoer. In Arnhem staat al langer een Zonnebloemauto, namelijk bij Toyotadealer Louwman aan de Meander.

Het bijzondere van de Zonnebloemauto bij Het Dorp is dat hij elektrisch wordt aangedreven. Energiebedrijf Vattenfall betaalt de energie. Ook in Amsterdam en Utrecht staan elektrische Zonnebloemauto's.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement