Volledig scherm
Kettingbotsing op de A12 © Roland Heitink/Persbureau Heitink

Ellenlange file op A12 door kettingbotsing: enorme vertraging voorbij

updateARNHEM/WAGENINGEN - Door een kettingbotsing op de A12 bij knooppunt Grijsoord in de richting van Arnhem is dinsdag aan het eind van de middag een enorme file ontstaan. Twee rijstroken waren afgesloten vanwege het ongeluk. De vertraging was rond 18.00 uur opgelopen tot ruim anderhalf uur. Inmiddels is de file voorbij en is de vertraging flink afgenomen. 

Vijf auto's botsten door nog onbekende oorzaak op elkaar. Er vielen geen gewonden. De file stond er vanaf de afrit Wageningen, zo meldt Rijkswaterstaat. Ook de verbindingsweg naar de A50 was dicht vanwege het ongeluk. Verkeer richting Nijmegen werd geadviseerd om te rijden via de A325 en N325. 

Diverse automobilisten in de file zijn bekeurd vanwege het negeren van een rood kruis. Ook botsten twee auto's die in de file stonden op elkaar. Dat gebeurde ter hoogte van de oprit Ede-Oost. Hoe het ongeluk kon ontstaan en of er gewonden zijn gevallen, is vooralsnog niet bekend.

De weg is om rond 18.40 uur weer vrijgegeven. 

A73

Ook op A73 is aan het eind van de middag een ongeluk gebeurd. Tussen Malden en knooppunt Ewijk stond tegen 18.00 uur 7  kilometer file. De vertraging bedroeg daar bijna een half uur.