September 2018. Medewerkers van Rode Kruis Arnhem onderweg naar de kranslegging op de hoek Apeldoornsestraat/Jansbuitensingel.
Volledig scherm
September 2018. Medewerkers van Rode Kruis Arnhem onderweg naar de kranslegging op de hoek Apeldoornsestraat/Jansbuitensingel. © Gerard Burgers

Evacuatieherdenking vanwege verwacht slecht weer verplaatst naar Musis

ARNHEM - De herdenking van de evacuatie van 90.000 Arnhemmers na het mislukken van de Slag om Arnhem, in september 1944, is verplaatst van het parkje op het Velperplein naar de Jubileumzaal van Musis Arnhem. Reden zijn de verwachte slechte weersomstandigheden.

De plechtigheid is dinsdagmiddag om 14.30 uur. Juist dan verwachten meteorologen regenbuien boven Arnhem. Normaal gesproken worden er voorafgaand aan de kranslegging bij het monument onderaan de Apeldoornsestraat toespraken gehouden in de buitenlucht op het Velperplein. Nu zijn die dus binnen bij Musis Arnhem.

Sprekers zijn dit jaar burgemeester Ahmed Marcouch van Arnhem, de voorzitter van Rode Kruis Arnhem, Jan Hutten, en historicus en schrijver Ad van Liempt. 

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement