Volledig scherm
De situatie op de wegen in Arnhem en omgeving rond het middaguur. © TomTom MyDrive

File rond Arnhem lijkt over hoogtepunt heen, bussen Breng vertraagd

UpdateARNHEM/ RENKUM/ DUIVEN - Als gevolg van ongevallen op de A50 en de A12 bij Arnhem heeft het verkeer in en om de Gelderse hoofdstad vrijdag problemen. De files en vertragingen worden mede veroorzaakt door de afsluiting van de Pleijroute (N325) in Arnhem. Maar ook defecte verkeerslichten zorgden voor hinder.

De doorgaans drukke Pleijroute is voor groot onderhoud sinds donderdagavond afgesloten tussen Knooppunt Velperbroek en het Nijmeegseplein bij GelreDome. Verkeer wordt omgeleid via A50 en A12, de rijkswegen waar het vrijdagochtend twee keer mis ging.

Bussen vertraagd

Vervoerder Breng twittert vlak voor vijven dat veel bussen vertraging op hebben gelopen van zo'n 20 tot 30 minuten, oorzaak is de verkeersopstopping rond Arnhem. 

Stroperig

Volgens wegbeheerder Rijkswaterstaat reed het verkeer vanmiddag op de A12 in westelijke richting stroperig over een afstand van 22 kilometer tussen Beek en Knooppunt Grijsoord bij Arnhem. De toen gemeten vertraging was van circa 26 minuten. Inmiddels is de file teruggebracht.  

Langzaam rijdend

Op de A50 lijken de grootste problemen vooralsnog achter de rug. Weggebruikers moesten daar rond 13.00 uur volgens Rijkswaterstaat nog rekening houden met vier kilometer langzaam rijdend verkeer tussen Renkum en Knooppunt Grijsoord. 

Als gevolg van de problemen op de snelwegen verloopt ook de doorstroming op lokale wegen in Arnhem zelf moeizaam, bijvoorbeeld op de Westervoortsedijk, de Johan de Wittlaan en de John Frostbrug. Ook in Westervoort zijn er problemen.

Verkeerslichten

De vrijdagochtendspits was tot de ongelukken (het eerste ongeval, op de A50 gebeurde rond 10.30 uur) ondanks de afsluiting van de Pleijroute redelijk rustig verlopen. Rond die tijd vielen ook de verkeerslichten op het Velperplein in Arnhem uit. Hierdoor had het verkeer dat uit de richting van de Van Muijlwijkstraat kwam moeite om op de singel te komen. Het euvel was rond 16.00 uur verholpen.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement