Volledig scherm
PREMIUM
Still uit ‘De Kersenpluk’. © Arno Kranenborg

Filmmaker Arno Kranenborg voor ‘heel even’ in de spotlight bij Gelders Doek

ARNHEM/DOORWERTH - Het oeuvre van filmmaker Arno Kranenborg (60) uit Doorwerth staat deze week in Arnhem (Focus) en Nijmegen (Lux) centraal tijdens het zogeheten Gelders Doek. Met zijn werk heeft hij een internationaal podium bereikt. 

Volledig scherm
Arno Kranenborg © Peter Kemperman

Hij is een man die liever achter dan voor de camera staat. De Doorwerthse filmmaker Arno Kranenborg (60) heeft dan ook moeten wennen aan het idee dat hij vanavond om 19.30 uur in Arnhem (Focus Filmtheater Arnhem) en morgenavond (Lux) in de spotlights staat van het Gelders Doek: het platform voor de cinema in de regio. Hij kan er mee leven, schertst hij, omdat zijn films centraal staan.

Filmfragmenten als tijdlijn

Arno Kranenborg loopt aan de hand van verschillende filmfragmenten zijn oeuvre door, startend met zijn eindexamenfilm ‘At Paris’ Top’ (1986, 21 minuten). Met dit debuut maakte hij een vliegende start, want de korte film werd al meteen internationaal opgemerkt.

Het gaat om een gefilmde musical in zwart-wit over een schilder die zich bevindt op de hoogste verdieping van de Eiffeltoren en dan wil vliegen. ,,Die hele film is niet in Parijs, maar in een voormalige school op het Van Verschuerplein in Arnhem gedraaid, met een grotendeels Arnhemse cast”, aldus Kranenborg.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement