Volledig scherm
Mosselen eten in de Duizelsteeg aan de langste mosseltafel van Arnhem. © Rolf Hensel

Franse sfeer in de Duizelsteeg dankzij ‘les moules’

ARNHEM - De geur van mosselen vult de Duizelsteeg. De frietjes worden op de meterslange rij van aan elkaar geschoven tafels gezet. Gasten toasten met hun glazen wijn. Een lome, warme avondzon doet zijn best rondom de zwarte parasols te schijnen. Je doet je ogen dicht en je waant je in Frankrijk. 

Voor het vierde jaar op rij vult eetcafé Mejuffrouw Janssen uitgestalde tafels met mosselen. De in de nacht van vrijdag op zaterdag gevangen schaaldieren liggen in juten zakken te wachten op hun tocht naar de pan.

De langste mosseltafel van Arnhem kende zijn vuurdoop in 2016. ,,Ik wilde een leuke actie houden, mosselen passen bij dit seizoen en wij koken naar het seizoen”, licht eigenaar Tim Vulperhorst (29) toe. Hij nam het eetcafé in 2015 over van zijn ouders.

Onbekenden schenken elkaars glas vol

De formule van de mosseltafel is eenvoudig. Zet een lange rij tafels naast elkaar in de Duizelsteeg en laat de mosselliefhebbers aanschuiven waar nog plek is. ,,Zo kun je naast een onbekende komen te zitten”, zegt Vulperhorst. ,,We zien hen soms later op de avond elkaars glas inschenken.”

Volledig scherm
Mosselen en nog eens mosselen bij Mejuffrouw Janssen. © Rolf Hensel

Zowel zaterdag als zondag bieden de tafels twee keer ruimte aan 46 gasten. Overige liefhebbers doen zich in het eetcafé zelf te goed aan de schaaldieren. ,,Vorig jaar verkochten we 220 kilo mosselen, dit jaar hebben we 250 kilo”, zegt Vulperhorst.

Jan en Jenny van Mourik waarderen de sfeer die er hangt. ,,Het is lekker ongedwongen hier in deze steeg”, zegt Jan. ,,Het heeft iets Frans of Italiaans, je kunt je amper voorstellen dat we hier in Arnhem zitten.”

Spekjes, scheut wijn en witte peper

Ondertussen bereidt Vulperhorst de weekdieren. Hij is niet te beroerd om zijn recept te delen. ,,Ik heb geen geheimen”, zegt hij glimlachend, terwijl hij ‘les moules’ bovenop de sissende spekjes gooit. ,,Dan nog mosselgroenten, een flinke scheut wijn en witte peper en even goed laten stomen.”

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement