Volledig scherm
De voormalige Coberco-fabriek in Arnhem (archieffoto). © Theo Peeters

Free Your Mind verandert oude Arnhemse melkfabriek voor laatste keer in festivalterrein

ARNHEM - De oude Coberco-melkfabriek in Arnhem verandert eind deze maand in een festivalterrein voor 1.500 liefhebbers van house en techno. Dat vanwege de eerste wintereditie van Free Your Mind op vrijdag 25 en zaterdag 26 januari. Het gaat om het allerlaatste feest op de voormalige fabrieksgrond, waar begin dit jaar wordt begonnen met de bouw van zo’n 270 woningen.

Volledig scherm
Feesten bij Free Your Mind op de Arnhemse Stadsblokken. © Rolf Hensel

Free Your Mind vindt normaal gesproken in de zomer plaats op de Arnhemse Stadsblokken en trekt dan ruim 18.000 bezoekers. De organisatie hield de laatste tijd al vaker kleinere dancefeesten op andere locaties vanwege het vijftienjarig jubileum. Een festival bij evenemententerrein Thuishaven in Amsterdam, rond het wereldbekende Amsterdam Dance Event in oktober, is daar een voorbeeld van.

,,De extra feesten die we vorig jaar hebben georganiseerd, zijn goed bezocht’’, vertelt organisatielid Noah van Putten. ,,En we merken dat er vraag is naar meer van dit soort evenementen in Arnhem. Vandaar dat we nu voor een wintereditie van Free You Mind in De Melkfabriek hebben gekozen.’’

Industrieel karakter

Quote

Het festival moet een beetje de sfeer krijgen van een feest in een oud pakhuis

Noah van Putten, organisatielid Free Your Mind

Het is de bedoeling dat het gebied bij de John Frostburg transformeert in een festivalterrein voor honderden mensen. Daar komt het nodige bij kijken, stelt Van Putten.

De Melkfabriek bestaat voor de winterversie van Free Your Mind uit een grote en een kleinere zaal. Buiten wordt een zogenoemde ‘chill area’ ingericht. Om de dancemuziek zo goed mogelijk te laten klinken in het oude pand en overlast voor omwonenden te voorkomen, is de hulp ingeschakeld van een bedrijf dat gespecialiseerd is in geluid.

,,Binnen De Melkfabriek willen we niet te veel decoreren’’, meldt Van Putten. ,,We willen het industriële karakter van het gebouw zijn werk laten doen. Het festival moet een beetje de sfeer krijgen van een feest in een oud pakhuis.’’

In hun genre populaire namen als Reinier Zonneveld, Skream en Richy Ahmed draaien naast local heroes als Daniel Williamsen en Park & Sons. Zowel vrijdag 25 als zaterdag 26 januari duurt het feest van 22.00 tot 05.00 uur. ,,We verwachten dat we in de week voor het evenement zijn uitverkocht’’, zegt Van Putten.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement