Volledig scherm
Elske Nijdam (r) krijgt van Gazelle-productieleider Gerco Oosterink een fiets omdat zij de Dierense fabriek snel attent maakte op de brand die daar begin juni uitbrak. © PR

Gazelle beloont Dierense met fiets voor snel belletje naar brandweer

VideoDIEREN - Rijwielfabriek Gazelle in Dieren heeft een inwoonster van die plaats beloond met een fiets voor haar alerte optreden op woensdag 3 juni. 

Elske Nijdam was thuis aan het werk toen zij een klein rookwolkje boven het magazijn van de fabriek steeds groter zag worden. Ze aarzelde geen moment en belde direct de receptie van Gazelle en daarna meteen 112.  

Mede door haar snelle ingrijpen kwamen de medewerkers van de fabriek vlot in actie en was de brandweer snel ter plaatse. Productieleider Gerco Oosterink overhandigde Nijdam deze week een Gazelle Vento e-bike als dank.  

Schade beperkt

Volgens Oosterink bleef de schade van de korte, maar hevige brand door de oplettendheid van Nijdam binnen de perken en kon de productie al dezelfde middag weer worden opgestart. 

De brand begon destijds op het dak van de productiehal achter het historische kantoor van de fietsfabriek.  De oorzaak lag volgens de brandweer bij de zonnepanelen die er liggen.

Kijk hieronder onze video van de brand bij Gazelle begin juni.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement