De Gelderlander-verslaggever Francine Wildenborg krijgt een groen sjaaltje om van Şeydâ Buurman-Kutsal, die de cursus Brown Eyes Blue Eyes gaf in Arnhem tijdens de Week tegen Racisme.
Volledig scherm
PREMIUM
De Gelderlander-verslaggever Francine Wildenborg krijgt een groen sjaaltje om van Şeydâ Buurman-Kutsal, die de cursus Brown Eyes Blue Eyes gaf in Arnhem tijdens de Week tegen Racisme. © Rolf Hensel

Gediscrimineerd om je blauwe ogen tijdens experiment: ‘Twee bruinogigen lopen langs en keuren mij geen blik waardig’

De witte, blauwogige mens wordt meestal niet gediscrimineerd. Integendeel, die heeft doorgaans de touwtjes in handen. Experiment Brown Eyes Blue Eyes draait de rollen om tijdens de Week tegen Racisme en maakt zo het effect van afkomst haarfijn duidelijk, ervaart verslaggever Francine Wildenborg.

0 reacties

  1. Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoegde suiker kan wel 99 suikerklontjes schelen
    PREMIUM

    Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoeg­de suiker kan wel 99 suiker­klont­jes schelen

    In koekjes, chocolade en frisdrank, maar ook in pastasaus: toegevoegde suiker zit in meer producten dan je zou verwachten. Zo eten we onbewust (veel) meer suiker dan we zelf inschatten. Met de Nationale Suiker Challenge (5 t/m 11 juni) daagt het Diabetes Fonds alle Nederlanders uit om een week lang geen toegevoegde suikers te eten. Hoe pak je dat aan, en hoe houd je dat als echte zoetekauw vol?