Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Gelderland trekt 1 miljoen euro uit voor meer zonnepanelen op daken van bedrijven

ARNHEM - Om snel meer zonnepanelen op daken van bedrijven in Gelderland te krijgen, trekt de provincie nu 1 miljoen euro uit. Het is de bedoeling dat er volgend jaar 600.000 vierkante meter aan nieuwe panelen ligt bij Gelderse ondernemers.

Een half miljoen euro van de provincie is bedoeld voor drie bureaus die actief op zoek gaan naar bedrijven die zonnepanelen op hun pand kunnen leggen.

De andere helft van het geld wordt gestopt in een speciale regeling voor firma’s die graag groene energie willen produceren.

Gebrek aan tijd en kennis

Door een gebrek aan tijd en kennis worden veel kansrijke projecten nu nog vroegtijdig afgebroken, merkt de provincie. De nieuwe regeling, uitgevoerd door ontwikkelingsmaatschappij Oost NL, moet het voor ondernemers makkelijker maken om een subsidie te krijgen voor zonnepanelen.

Zo kunnen zij straks aanspraak maken op advies over de financiering en netaansluiting. Een van de voorwaarden is wel dat zij een dak hebben dat minimaal 1.000 vierkante meter groot is. Daarnaast bedraagt de ondersteuning maximaal 5.000 euro.

Ongeveer 9.000 ondernemingen in Gelderland hebben nu al zonnepanelen, meldt een woordvoerder van de provincie. ,,Dat is 5 procent van alle bedrijven. Veel te weinig.’’

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement