Volledig scherm
© DCI media

Gezocht: gezin dat worstelt met schermtijd van kinderen (of juist dé oplossing heeft)

OproepARNHEM -Het Oogfonds start een nieuwe campagne om oogproblemen bij kinderen te voorkomen. Kinderen blijken vaker bijziend te zijn door het turen naar de beeldschermen van telefoons, tablet en laptops. Maar hoe zorg je als ouders dat de kinderen wegblijven van al die beeldschermen? 

Voor een achtergrondverhaal is de Gelderlander op zoek naar gezinnen die willen vertellen hoe zij omgaan met het media-gebruik van hun kinderen. Vanaf welke leeftijd krijgt je kind een mobieltje? Hoeveel tijd mag een kind op de laptop of achter de Playstation? Lukt het nog de kinderen naar buiten te sturen? Hoe ga je als ouder om met vriendjes of vriendinnetjes die wél veel meer mogen gamen? En hoe kunnen ouders zelf het goede voorbeeld geven? 

Journalist op bezoek? 

We komen graag thuis bij je kijken om te zien hoe het er in jou gezin naar toe gaat. Uiteraard horen we dan ook graag van je kinderen hoe zij vinden dat hun ouders omgaan met schermpjes. Wil je mee doen? Neem dan contact op met Albert Heller. a.heller@gelderlander.nl