Volledig scherm
De Eindhovense wethouder Jan van der Meer (GroenLinks) is in Nederland een politieke pionier op het gebied van woningwarmte. © Gemeente Eindhoven

GroenLinks draagt Jan van der Meer voor als gedeputeerde in Gelderland

Jan van der Meer is door GroenLinks in Gelderland voorgedragen om gedeputeerde te worden. Van der Meer, die de gemeente Nijmegen van 2006 tot 2014 mee bestuurde,  is nu wethouder in Eindhoven. 

Van der Meer geeft aan dat GroenLinks steeds meer bestuurlijke functies in gemeenten en provincies vervult, waardoor tussentijdse wisselingen soms onvermijdelijk zijn. De wethouder is door GroenLinks gevraagd vanwege zijn bestuurlijke ervaring en groot provinciale netwerk uit het verleden als wethouder van Nijmegen.

De beoogde coalitie in Gelderland denkt rond 5 juni een akkoord te hebben gesloten. Die coalitie moet bestaan uit  VVD, het CDA, GroenLinks, de PvdA, ChristenUnie en SGP. 

  1. OM eist taakstraf, cel en enkelband tegen Arnhemmer (20) voor bedreigingen en straatroof in Zevenaar

    OM eist taakstraf, cel en enkelband tegen Arnhemmer (20) voor bedreigin­gen en straatroof in Zevenaar

    ARNHEM/ ZEVENAAR - Oud zeer, nieuw zeer, opgekropte woede, ongeloof en toekomstplannen vlogen maandagochtend kriskras door de rechtszaal in Arnhem. Een 20-jarige Arnhemmer hoorde daar 200 uur werkstraf, 300 dagen voorwaardelijke celstraf en 8 maanden enkelband eisen, vanwege bedreigingen en een vernieling bij zijn moeder in 2017 en een gewelddadige straatroof in maart 2018 op een jongeman in Zevenaar.