Volledig scherm
PREMIUM
In Presikhaaf doet de gemeente Anrhem een proef met de Milieubak, waar mensen klein grof vuil kunnen deponeren. © Erik van 't Hullenaar

Grof vuil naast container in Arnhem groter probleem dan vuilniszakken

ARNHEM - Ondergrondse containers waar afval náást staat. Het is in Arnhem een bekend beeld. Hoe dat gaat als per 1 juli moet worden betaald voor weggooien van restafval? Dat zal het probleem niet zijn, denkt de gemeente.

,,Het leeuwendeel van het afval rond ondergrondse afvalcontainers past er namelijk helemaal niet in. Het gaat om grof vuil”, constateert Monja van Woensel, adviseur afval en grondstoffen van de gemeente Arnhem. Zij ziet op straat bedden, banken, hele keukens.

,,Die passen niet in een container en die horen niet in een container”, zegt Van Woensel. Niet nu restafval nog gratis kan worden aangeboden en ook niet als er straks met de invoering van Diftar per zak voor moet worden betaald. Grof vuil moet naar een van de twee afvalbrengstations.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Zorgkantoor Menzis heeft plaatsen in zorgcentra achter de hand voor bewoners voormalige Zorggroep Dunya
    PREMIUM

    Zorgkan­toor Menzis heeft plaatsen in zorgcentra achter de hand voor bewoners voormalige Zorggroep Dunya

    ARNHEM/ ELST - De bewoners van de voormalige multiculturele zorginstelling Dunya Zorggroep uit Arnhem hoeven niet bang te zijn dat ze op straat terechtkomen als het pand waarin zij verblijven wordt gesloten. Menzis Zorgkantoor heeft geregeld dat er bij erkende zorgaanbieders in Arnhem en omgeving voldoende plekken beschikbaar zijn voor de cliënten met een migratieachtergrond.