Grote controle op bedrijventerrein Het Broek: ‘Vuist tegen de onderwereld’

UPDATEARNHEM - Een interventieteam voert dinsdagmiddag een grote actie uit op het bedrijventerrein Het Broek in Arnhem-Noord. Burgemeester Ahmed Marcouch zegt dat de actie de eerste is in een reeks die volgt in Arnhem. 

De interventie is dinsdagochtend begonnen en is volgens Marcouch nodig omdat ‘criminelen zich aan het zicht proberen te onttrekken'. Aan de actie ging veel voorbereidend werk vooraf. De controle moet een beeld geven van wat er op het bedrijventerrein gebeurt. 

Quote

Samen met onderne­mers en bewoners maken we een vuist tegen de onderwe­reld

De actie is omstreeks 16.00 uur nog gaande. Het resultaat zal volgens de burgemeester aan het einde van deze dag duidelijk worden. 

Het team dat de actie uitvoert bestaat uit politie, Openbaar Ministerie, RIEC (Regionaal Informatie en Expertise Centrum) Oost-Nederland en de gemeente Arnhem. Er wordt samengewerkt met andere diensten zoals de Belastingdienst, Liander en ODRA (Omgevingsdienst Regio Arnhem). Ook ISZW (inspectie sociale zaken en werkgelegenheid) en NVWA (Nederlandse voedsel en warenautoriteit) zijn aanwezig ter ondersteuning.

Vuist

Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

,,De verschillende disciplines brengen allemaal hun specifieke kennis, expertise en hun bevoegdheden. We brengen alle overheidsbelangen bij elkaar en maken zo onze bedrijventerreinen veiliger", zegt Marcouch. ,,De overgrote meerderheid van de ondernemers heeft last van boxen en garages waarvan niet altijd duidelijk is wat daar gebeurt. Samen met ondernemers en bewoners maken we een vuist tegen de onderwereld.”

De controles zullen volgens Marcouch ‘veel vaker’ plaatsvinden, dus ook op de andere bedrijventerreinen in de stad. ,,Dit houden we wat mij betreft even vast", klinkt het. ,,De capaciteit is altijd schaars, daarom is deze samenwerking ook zo belangrijk.” 

Marcouch hoopt dat de controles en andere initiatieven in de stad zorgen voor een ‘beweging van alertheid en waakzaamheid', waardoor snel kan worden gereageerd op wat de stad ontwricht. De burgemeester noemt daarbij fraude, georganiseerde misdaad en andere illegale praktijken als voorbeelden. 

Tips of aanvullingen op het nieuws?

 WhatsApp ons!

Stuur een bericht op 06-13322268. Mailen kan ook, naar: online@gelderlander.nl