‘Hakkûh tegen het hondenweer’ bij Paul Elstak in GelreDome

VideoARNHEM - In het hondenweer wachten op de keizer van de ‘happy hardcore’ dj Paul Elstak. Dat doe je als echte hardcore fan natuurlijk in stijl. Bij stadion Gelredome in Arnhem verzamelen zich duizenden liefhebbers voor de Godfather van de Rotterdamse gabbermuziek en zijn show ‘25 Years Rainbow in the sky’. 

Om 20.00 uur start de show. Een groepje jongens hakt er even op los tussen de slagregens door om aan te geven dat Elstak voor hen zeker geen bier van gisteren is. Elstak overschrijdt de generaties. 

Een mooi voorbeeld daarvan zijn Rajmo en Shearon de Vriend uit Noord Scharwoude bij Alkmaar, vader en dochter. Shearon regelde de tickets. ,,Ik heb mijn vader deze avond cadeau gegeven.” Natuurlijk gaan zij ook even samen hakkûh.

Rainbow in the sky

Met vrolijke denderaars als ‘Luv U more’, ‘Don’t leave me alone’, ‘The Promised land’ en natuurlijk de grootste klapper‘ Rainbow in the sky  bestormde Elstak de hitlijsten van de jaren negentig. De serieuze muziekpers schamperde erop los om alles weg te zetten als kinderachtig en leeghoofdig gebeuk. 

Thans is het jeugdsentiment van een hele generatie met daarbij een grote schare opvallend jonge opvolgers. Dat alles dankzij Elstaks gelikte producties als de titelsong van ‘New Kids Turbo‘. Twee jaar terug maakte Elstak met rapper Jebroer en producer Dr Phunk ‘Kind van de Duivel’ en ‘Engeltje.’ Met Jantine bracht hij onlangs de partytrack ‘Demons’, over een vrouw die demonen in haar hoofd heeft.

Volledig scherm
© Erik van 't Hullenaar