Heaven van der Feer uit Utrecht zit opgesloten in een kooi bij restaurant JANS’ in Arnhem. Ze zamelt daarmee geld in voor de internationale actie tegen kinderprostitutie ‘Lock me Up Free a Girl’.
Volledig scherm
Heaven van der Feer uit Utrecht zit opgesloten in een kooi bij restaurant JANS’ in Arnhem. Ze zamelt daarmee geld in voor de internationale actie tegen kinderprostitutie ‘Lock me Up Free a Girl’. © Harry van der Ploeg

Heaven de kooi in tegen kinderprostitutie: ‘Ik krijg alleen een bakje rijst’

ARNHEM - Heaven van der Feer uit Utrecht laat zich op deze woensdag twaalf uur lang opsluiten in een kooi bij restaurant JANS’ op het Velperplein in Arnhem voor de internationale actie ‘Lock Me Up Free a Girl’ tegen kinderprostitutie. 

,,Ik krijg vanmiddag een bakje rijst. Voor de rest mag ik alleen water drinken”, vertelt ze. ,,Pas nadat ik er om elf uur vanavond uit kom mag ik eten.”

Free a Girl organiseert sinds 2011 de actie ‘Lock me Up – Free a Girl’. Bij  restaurants en bedrijven door heel Nederland staan hokjes van 1 bij 2 meter. Die hokjes staan symbool voor de hokjes in Indiase bordelen.  

Arnhem was het makkelijkst

Heaven hoopt de komende uren nog veel geld in te zamelen om ‘Free a Girl’ te helpen bij de bevrijding van meisjes uit de prostitutie en het vervolgen van de daders. 

,,Mensen die zich op willen laten sluiten kunnen via Facebook kijken op welke plekken de kooien staan. Ik kon kiezen tussen Amsterdam, Rotterdam en Arnhem. Arnhem was voor mij het gemakkelijkst.”

Wie de actie bij JANS’ wil steunen, kan dat doen via deze link

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement