Volledig scherm
PREMIUM
Erik Roelevink voor ‘zijn’ plastic kantoor. © Gerard Burgers

Helemaal blij met plastic kantoor op IPKW

ARNHEM - Op Industriepark Kleefse Waard staat sinds oktober een klein kantoortje aan het water, gebouwd van 11.000 kilo gerecycled afvalplastic. Sinds deze week wordt er ook in gewerkt. 

Het is naar eigen zeggen het eerste plastic kantoor op de wereld. ,,En niet zomaar afvalplastic, maar het meest smerige afvalplastic dat normaal meteen verbrand wordt”, vertelt Erik Roelevink (50). Hij liet het kantoor op het Arnhemse Industriepark Kleefse Waard bouwen voor zijn bedrijf Airhunters. 

Roelevink wil, met Bram Peters, een voorbeeld zijn. Samen runnen ze de coöperatie Plastic Fantastic. Peters is op dit moment bezig met de bouw van een plastic huis. ,,Ik wil laten zien dat je wel degelijk kunt bouwen met afvalplastic en dat je zo impact hebt. Impact maken met kilo’s, dat is het idee”, vertelt Roelevink.

Hij is bewust bij het meest smerige afvalplastic begonnen. ,,Als je laat zien dat je daar iets mee kunt, is er ook hoop voor de rest van het afvalprobleem.”

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Zorgkantoor Menzis heeft plaatsen in zorgcentra achter de hand voor bewoners voormalige Zorggroep Dunya
    PREMIUM

    Zorgkan­toor Menzis heeft plaatsen in zorgcentra achter de hand voor bewoners voormalige Zorggroep Dunya

    ARNHEM/ ELST - De bewoners van de voormalige multiculturele zorginstelling Dunya Zorggroep uit Arnhem hoeven niet bang te zijn dat ze op straat terechtkomen als het pand waarin zij verblijven wordt gesloten. Menzis Zorgkantoor heeft geregeld dat er bij erkende zorgaanbieders in Arnhem en omgeving voldoende plekken beschikbaar zijn voor de cliënten met een migratieachtergrond.