Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Free Images

‘Help dansers van Arnhems gezelschap Introdans de sauna in’

ARNHEM - Help onze dansers gezond te blijven, gun ze een nieuwe sauna. Dit is het motto van de sponsoractie van het internationaal vermaarde Arnhems dansgezelschap Introdans.  

Introdans heeft 8.500 euro nodig voor de aanschaf van een Finse sauna, omdat de oude afgeschreven is. Donateurs kunnen een bijdrage leveren, van 10 tot 1.000 euro.

,,We hebben al na twee dagen 17 procent van het budget binnen. Dus dat loopt goed’’, zegt Evert Burggrave, hoofd marketing van Introdans.    

Sneller spierherstel

Burggrave: ,,Dansen op dat niveau is als topsport. Het vergt veel van een lichaam. De 35 dansers en stagiairs repeteren dagelijks en staan daarnaast iedere week op het podium.’’ 

Naast fysiotherapie speelt de sauna volgens hem een zeer belangrijke rol in het voorkomen van blessures. ,,De sauna zorg niet alleen voor voor rust en ontspanning, maar ook  voor sneller spierherstel en draagt daarmee bij aan de gezondheid van onze dansers.’’

De doneeractie van Introdans loopt 40 dagen. Fred de Graaf,  voorzitter van de Raad van Toezicht, maakt zaterdag 29 juni in Stadstheater Arnhem tijdens de ‘END OF SEASON'-voorstelling van Introdans de opbrengst van de campagne officieel bekend.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. OM eist taakstraf, cel en enkelband tegen Arnhemmer (20) voor bedreigingen en straatroof in Zevenaar

    OM eist taakstraf, cel en enkelband tegen Arnhemmer (20) voor bedreigin­gen en straatroof in Zevenaar

    ARNHEM/ ZEVENAAR - Oud zeer, nieuw zeer, opgekropte woede, ongeloof en toekomstplannen vlogen maandagochtend kriskras door de rechtszaal in Arnhem. Een 20-jarige Arnhemmer hoorde daar 200 uur werkstraf, 300 dagen voorwaardelijke celstraf en 8 maanden enkelband eisen, vanwege bedreigingen en een vernieling bij zijn moeder in 2017 en een gewelddadige straatroof in maart 2018 op een jongeman in Zevenaar.