Volledig scherm
PREMIUM
Kinderen leggen bloemen op de Airborne begraafplaats in Oosterbeek. © Erik van 't Hullenaar

‘Herdenken gaat door, de Tweede Wereldoorlog gaat niet met pensioen’

ARNHEM - De herdenkingen van de Slag om Arnhem en Operatie Market Garden trokken afgelopen weekend overweldigend veel belangstelling. Is dat over 25 jaar nog steeds zo? Ja, zeggen de kenners beslist. ,,De oorlog gaat niet met pensioen’’, benadrukt Erik van den Dungen, directeur van het Oorlogsmuseum Overloon.

Voorzitter Roger Beets van de Stichting Airborne Herdenkingen kijkt terug op topdrukte rond de herdenkingen in de gemeenten Arnhem, Renkum, Overbetuwe en Ede. ,,Die herdenkingen zullen doorgaan, ook als de veteranen niet meer onder ons zijn. Zeker als wij de gevallenen net zo blijven eren als de Britten, Fransen en  Belgen bij de Eerste Wereldoorlog. Dan halen we honderd jaar.”

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Arnhem gaat jongeren een maatschappelijke diensttijd bieden

    Arnhem gaat jongeren een maatschap­pe­lij­ke diensttijd bieden

    ARNHEM - Arnhem is een van de elf gemeenten in Nederland die van het kabinet jongeren een maatschappelijke diensttijd mogen aanbieden. De gemeente krijgt daar ruim 624.000 euro voor. Dat wil ze besteden aan een tweejarig project waarbij 140 jongeren in de leeftijd van 16 tot 27 jaar, die geen opleiding volgen, verdeeld over zeven groepen hun vaardigheden ontwikkelen en een beter beeld krijgen van wat ze verder willen doen in hun leven.