Het botst tussen wandelaars en mountainbikers: ‘We zijn de kop van jut, een makkelijk slachtoffer’

Mountainbikers liggen onder vuur. Natuurclubs in de regio Arnhem pleiten zelfs voor een verbod op fietsen in het bos. En de mountainbikers? Die balen van de kritiek. Ze vinden die onterecht. ,,We zijn de kop van jut’’, zegt mountainbiker en ecoloog Patrick Jansen. ,,We zijn een makkelijk slachtoffer.’’

9 reacties

 • Evert Jan Geerdes

  2 jaar geleden
  We willen van alles "in de natuur" wandelen, trimmen, fietsen, biken, crossen etc. Als op Malta na het dichtsbevolkte land van de E.U. geeft dit zeker in Coronatijd hier overlast.
 • Bart Wezenberg

  2 jaar geleden
  Ik ben een beginnende mountainbiker op een ouwe 26 inch fiets, om simpelweg te ervaren wat mountainbiken is zonder direct diep in de buidel te moeten tasten. Vind t niet gepast om zo over mensen te praten alsof ik geen rekening zou houden met anderen etc. Ik kan uit eigen ervaring spreken, als je jezelf netjes en correct gedraagt, je heel weinig asocialen tegen komt. Ik wandel, mountainbike en rij motor. Hou een beetje rekening met elkaar en behandel een ander zoals jezelf behandeld wilt word
 • michel nales

  2 jaar geleden
  Er zijn nogal wat restricties voor het mountainbiken en volgens mijn is het op vele plekken meer dan prima georganiseerd . Verdraagzaamheid in dit overvolle land is op alle terreinen een probleem aan het worden aangezien de meeste stukken natuur voor de mens niet meer toegankelijk zijn en de mens moet wijken voor natuur en milieu en daar hoor ik dus niemand over.
 • M Jaspers

  2 jaar geleden
  Leuk verhaal over mountainbikers, maar wielrenners zijn nog erger op de openbare weg, die denken dat er helemaal geen verkeersregels zijn en dat zij alle recht hebben om maar door te gaan. Vaak voldoet de fiets niet eens aan de wetgeving, geen bel oa. En dan maar schelden op de gewone fietsers!
 • Ans Steenbergen

  2 jaar geleden
  Op uitgezette wandelpaden baal ik van ATBers . Je verwacht het niet. Nu met het slechte weer worden de paden aan gort gereden . Op overige paden hou ik er rekening mee..
 1. De slogans bij Henri Bloem zijn in Arnhem nét zo bekend als de wijn: ‘Soms zijn ze echt op het randje’
  PREMIUM
  Interview

  De slogans bij Henri Bloem zijn in Arnhem nét zo bekend als de wijn: ‘Soms zijn ze echt op het randje’

  ARNHEM - Nee, hij heet géén Henri Bloem. Michel van Tooren (65) opende exact 25 jaar geleden samen met zijn vrouw Marja (65) aan de Amsterdamseweg wijnspeciaalzaak Henri Bloem. De winkel groeide uit tot een begrip in de regio, niet in de laatste plaats vanwege de prikkelende spreuken die steevast op een bord voor de wijnzaak prijken. Een gesprek, aan de hand van vijf slogans uit het verleden.