Volledig scherm
PREMIUM
Op de plek waar de auto vrijdagnacht op een elektriciteitsmast botste zijn bloemen neergelegd. © Gerard Burgers

Hoe veilig is de laan van het Arnhemse verkeersdrama? ‘Ik dacht dat een huis was ontploft’

ARNHEM - De Johan de Wittlaan in Arnhem staat niet bekend als racebaan. Wel wordt in het weekend, ’s avonds en ’s nachts soms te hard gereden. Maar tot ernstige ongelukken, zoals vrijdagnacht, leidt dat niet, blijkt uit tellingen.

Quote

Ik dacht dat er een huis ontploft was, zo enorm hard was die klap.

getuige ongeval

Drie bosjes bloemen bij de elektriciteitsmast in de middenberm van de Johan de Wittlaan markeren de plaats van het tragische ongeval van afgelopen vrijdag. De ontzetting na het fatale verkeersongeval is groot bij nabestaanden, maar ook bij omwonenden.

,,Het is nu maandag, maar ik ben ik er nog steeds naar van”, zegt een bewoonster, die uitkijkt op de plek van het ongeluk.

Hier crashte een personenauto met vijf inzittenden op de mast voor de bovenleiding van trolleybussen. Eén van hen, de 21-jarige Paco Geutjes uit Spijk, is maandag overleden.

Enorme klap

Aan de elektriciteitsmast zelf is weinig te zien. Enkele krassen, wat omgewoelde aarde en de bloemen zijn de stille getuigen van de enorme klap van vrijdagnacht.

,,Ik dacht dat een huis ontploft was, zo enorm hard was die klap. Ik ben er nog ontdaan van”, zegt een getuige.

Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren, weet zij niet. De politie heeft op de weg gele markeringsstreepjes gezet, die de regen er inmiddels bijna heeft afgespoeld.

Wel zijn enkele krassen op de betonnen rand van de middenberm zichtbaar. Ook de politie kan nog geen uitsluitsel geven over de toedracht van het ongeval.