Volledig scherm
Fietsers met VR-brillen. © Gelderse Streken

In de Randstad door Gelderland fietsen, dat kan dankzij een VR-bril

Midden in de Randstad de provincie Gelderland verkennen? Dat kan dankzij een nieuwe campagne.

'Welkom in de Gelderse Streken.' Een krijtbord moest voorbijgangers afgelopen weekend in het centrum van Haarlem verleiden om op de fiets te stappen (letterlijk) en een kijkje te nemen in natuurschoon, cultuur en historie van Gelderland (met een Virtual Reality bril).

De campagne Spring op de fiets in Gelderse Streken komt uit de koker van Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen (voorheen RBT KAN). Adjunct-directeur Hanneline Oosting is enthousiast. ,,We willen bezoekers laten zien wat Gelderland te bieden heeft. Het is dé fietsprovincie van Nederland, we hebben 5000 kilometer aan fietspad. Dat is écht heel veel." In Noord-Holland zijn er toch ook fietspaden? ,,Ja, maar onze groene regio is toch anders’’, stelt Oosting.

Guerrilla aankondiging

Volledig scherm
Een voorbeeld van de verkeersborden van Gelderse Streken, deze staat in Amsterdam. © gelderse streken

In de binnenstad van Haarlem waren zelfs verkeersborden met afbeeldingen van bevers, herten, bevers, Schotse hooglanders en schapen geplaatst om de actie aan te kondigen. ,,Een beetje guerrilla-achtig, de big five van Gelderland’’, zegt Oosting lachend. ,,Het is een heel ludieke actie, die bijdraagt aan de beleving.’’

De virtualrealityfietstour is te vinden in het glazen paviljoen op het Stationsplein in Haarlem. Daar staan verschillende fietsen op een statief. Vooruitkomen kan niet, maar dat hebben de deelnemers niet door zodra ze hun VR-bril opzetten. Ze zijn in ieder geval even in beweging, terwijl tv-presentator en rasechte Gelderlander Jochem van Gelder als gids fungeert.

‘Sprankelende steden’

Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen benadrukt dat Gelderland veel moois te bieden heeft. De Veluwse bossen, uitgestrekte heidevelden en 'sprankelende steden' worden uitgelicht. En dan hebben we nog niet eens over de talrijke kastelen en buitenplaatsen in de Achterhoek en bloeiende boomgaarden in Rivierenland gehad.

De virtuele fietstour is zaterdag en zondag te vinden op het Eendrachtsplein in Rotterdam.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement