Volledig scherm
PREMIUM
Ter illustratie. © anp

Inburgeren in Arnhem: ‘Het leren van de taal was het moeilijkst’

ARNHEM - Inburgeren in Nederland gebeurt in de toekomst weer onder regie van de gemeenten. Opdat migranten makkelijker hun weg in de Nederlandse samenleving vinden. Dat inburgeren geen gemakkelijk proces is, beamen Omar Omar (50) en Basel Manla (24). 

Omar woont 4,5 jaar in Nederland en Manla 3,5 jaar. Beiden hebben sinds afgelopen jaar bijna alles op de rit. ,,Het moeilijkste was de taal”, vertellen Omar en Manla. Omar woont en werkt in de tussentijd in Arnhem. Manla woont sinds kort in Dieren, maar volgde een groot deel van zijn inburgeringscursus in Arnhem. Hij werkt sinds dit jaar bij de Aldi in Dieren. Beiden kunnen redelijk uit de voeten met de taal, maar dat kostte behoorlijk wat moeite.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Waylon en Romy Monteiro in Musis; opbrengst naar KWF Kankerbestrijding

    Waylon en Romy Monteiro in Musis; opbrengst naar KWF Kankerbe­strij­ding

    ARNHEM - Na vijf kleinschalige gala’s op diverse plekken in Arnhem heeft Jeroen Muller met zijn Stichting Events2Cancer nu de schouders gezet onder een heus concert. Op zaterdag 26 oktober vindt in de Parkzaal van Musis (capaciteit 1.700 staanplaatsen) voor de eerste keer Music2Cancer plaats, met optredens van onder meer Waylon, Romy Monteiro en Niels Geusebroek. De opbrengst gaat zoals altijd naar KWF Kankerbestrijding.