Intratuin Duiven heeft beelden verspreid van de jongeren die de veiligheidsnetten zouden hebben doorgesneden.
Volledig scherm
Intratuin Duiven heeft beelden verspreid van de jongeren die de veiligheidsnetten zouden hebben doorgesneden. © Intratuin Duiven

Jongens snijden valnetten door in Intratuin: ‘Veiligheid van kinderen in gevaar gebracht’

Intratuin verdenkt drie jongens van het kapotsnijden van val- en veiligheidsnetten in de klimtuin van de winkel in Duiven. Camera's hebben de verdachten vrijdagavond gefilmd. Het bedrijf roept hen op zich te melden.

24 reacties

 • Hans Pot

  2 maanden geleden
  Wij hadden vroeger altijd een mes op zak. Zonder mes kon je amper mee spelen. Je kunt geen landje pik doen zonder een mes.
 • Elly Verrips

  2 maanden geleden
  Andre Eggerding. Dit klopt. Las laatst in de krant dat jongetjes van rond de 10 jaar al met messen op zak rondlopen. Toen aan 1 werd gevraagd waarom hij dit deed was het antwoord: "Als ik geen mes op zak heb willen mijn vriendjes niet meer met me spelen". Zegt genoeg volgens mij.
 • Sander Hoek

  2 maanden geleden
  Huh... ik lees "in mijn jeugd kwamen geen messen voor" nou dit is niet geheel correct. Wat keek ik vaak vol bewondering naar de messen van leeftijdgenootjes. Van die rode met allerhande tools eraan. Alleen werd een mes niet gedragen als aanvals of verdedingswapen. Het steek-mes gebeuren kwam van vooral vanuit de Italiaanse arbeidsmigranten. De Surinamers van weleer waren toen de tweede ronde mesdragers. Dit evolueerde in metaaldetectoren op school en een mentaliteit welke niet de Nederlandse is.
 • Andre Eggerding

  2 maanden geleden
  @ H de Vries, het gaat niet om drie jongens. Als je ook eens een landelijke krant zou lezen zou je weten dat het aantal kinderen dat een mes bij zich draagt hand over hand toeneemt. Dat dat probleem steeds groter wordt. Maar blijf het probleem vooral ontkennen.
 • H de Vries

  2 maanden geleden
  Dat is het rare aan generaliseren, eggerding. Je betrekt hun hele generatie op het gedrag van drie jongens. Maar als iemand jou onderwerp maakt van een generalisatie (die altijd onterecht is: de Finnen, de politici, de wetenschappers, de klimaarwappies, etc.) reageer je verontwaardigd. Beetje zelfreflectie man, en wat gezonde nuancering.