Kees van Baak uit Nijkerk geridderd bij afscheid als Gelders Statenlid

Afzwaaiend Statenlid Kees van Baak (CDA) is dinsdag geridderd in de Orde van Oranje-Nassau. Hij kreeg de koninklijke onderscheiding bij het officiële afscheid van maar liefst 31 Statenleden op het provinciehuis in Arnhem.

Zij kozen er zelf voor niet door te gaan in de Gelderse politiek of werden niet herkozen bij de Provinciale Statenverkiezingen, die vorige week woensdag werden gehouden.

Plaatsvervangend voorzitter

Volledig scherm
Kees van Baak. © Provincie Gelderland

Van Baak was acht jaar en drie maanden Statenlid in Gelderland. Tijdens zijn laatste termijn was hij tevens plaatsvervangend voorzitter van Provinciale Staten. ,,Voor mij is dit een einde van een bijzondere periode, waarin ik 23 jaar actief ben geweest in de politiek’’, zei Van Baak. Commissaris van de Koning John Berends omschreef de CDA’er als ‘gedreven, deskundig en betrokken’.

Naast Van Baak mochten Jaap Jonk, Engelina van Steenbrugge, Harold Zoet (allen CDA), Anja Prins, Mike Waltmans (VVD), Pieter Plug (ChristenUnie), Anna-Lena Penninx (PvdA) en Agnes Lewe (SP) een koninklijke onderscheiding in ontvangst nemen. Zij werden allen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau voor hun verdiensten.

De installatie van de nieuwe leden van Provinciale Staten in Gelderland vindt donderdag plaats.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Bewoners willen weg uit ‘getto Geitenkamp’: ‘Mijn buurvrouw richtte een jachtgeweer op me’
    PREMIUM

    Bewoners willen weg uit ‘getto Geitenkamp’: ‘Mijn buurvrouw richtte een jachtge­weer op me’

    ARNHEM - Astrid Kersten heeft het wel gehad, na veertien jaar Geitenkamp. Ze wil zo snel mogelijk verhuizen van de bult. ,,Ik heb een buurvrouw gehad die een jachtgeweer op me richtte. Kerels die mijn huis binnendringen omdat ze denken dat ik als vrouw alleen een neukebol ben. Op straat ontmoet ik hondsbrutale kinderen die me een grote bek geven. Kankerwijf! Mijn eigen kleinkinderen durven hier niet meer te komen.”