Kensington, headliner van ASM Festival 2020.
Volledig scherm
Kensington, headliner van ASM Festival 2020. © ANP Kippa

Kensington hoofdact ASM Festival 2020, dj Nicky Romero sluit Arnhems muziekfeest af

VideoARNHEM - Kensington is komend jaar de grote naam van het ASM Festival in Arnhem. Dat maakt organisator BOD Events later vandaag bekend. Het muziekfeest op Stadsblokken in Arnhem-Zuid wordt traditioneel afgesloten door een dj. Dat is op 29 augustus 2020 Nicky Romero uit Veenendaal.

Kensington is niet de enige act die in de reprise gaat. Zangeres Davina Michelle treedt ook weer op. Zij was al geboekt om begin van de middag de editie van 2019 te openen, toen ze plots een megahit scoorde met ‘Duurt te lang’). 

,,Ik heb het op een festival nog nooit zó vroeg zó druk gezien”, zegt Dirk Malschaert van BOD Events. Mede door het hitscucces trok de zangeres in Arnhem al vroeg op de dag grote drommen mensen. Michelle staat daarom komend jaar in de avonduren gepland, een tijdstip dat beter past bij haar huidige status.

Nicky Romero sluit ASM Festival 2020 af.
Volledig scherm
Nicky Romero sluit ASM Festival 2020 af. © REUTERS

De organisatie van ASM Festival heeft geheel volgens de formule gestreefd naar een afwisselend programma, met diverse muziekstijlen en een dj als afsluiter. Dat is dit jaar dus Nicky Romero. Andere namen: Tim Akkerman (bekend geworden als zanger van DI-RECT en als deelnemer aan tv-programma ‘Beste Zangers’) met zijn band The Ivy League, rapper Kraantje Pappie en zangeres Sanne Hans, alias Miss Montreal.

De formule van het festival blijft ongewijzigd: grote Nederlandse acts in uiteenlopende genres. ASM Festival werkt nauw samen met lokale partijen (zo kondigt geboren Oosterbeker Eric Corton de bands weer aan) en ziet ook vooral publiek uit de regio Arnhem. Malschaert: ,,Zo’n 80 tot 90 procent van de festivalgangers komt uit Arnhem en directe omgeving.”

BOD Events mikt op het bezoekersaantal van afgelopen jaar (zo’n 12.500). ,,We hebben ruimte voor maximaal 15.000 mensen. Als we ergens daartussen uitkomen, is het mooi.” De kaartverkoop begint zaterdag 21 december. Een ticket kost 35 euro. Vroege vogels kunnen zich al aanmelden voor een korting van 10 procent op de reguliere toegangsprijs.