Volledig scherm
Taart, foto ter illustratie. © anp

Klant vindt moer in taart van Arnhemse Hema, onderzoek naar herkomst

ARNHEM - In de Kronenburgse vestiging van Hema is afgelopen week een verjaardagstaart verkocht waar een moer in zat. Een woordvoerder op het Amsterdamse hoofdkantoor van de winkelketen bevestigt het incident, maar wil alleen kwijt dat het voorval wordt onderzocht.

Een klant uit Arnhem bracht een fototaart terug nadat hij een moer uit de mond van zijn 1-jarige zoontje had gehaald. Die moer zou in de taart hebben gezeten. 

Metaaldetector

Een woordvoerder van het winkelbedrijf geeft toe dat er in Kronenburg een taart is teruggebracht omdat er een moer in zou hebben gezeten, maar wil verder alleen een door de bedrijfsleiding opgestelde verklaring voorlezen. ‘Al onze taarten worden in een metaaldetector gescand om dit soort voorvallen te voorkomen. Hema heeft op dit moment geen reden om aan de kwaliteit van onze producten te twijfelen. Er is dan ook geen reden om de productie en verkoop stil te leggen.’

Op de vraag hoe deze metalen moer er tussen door is geglipt wil de woordvoerder pas na lang aandringen reageren. ,,Wij onderzoeken nog wat er nu precies is voorgevallen en hoe dat eventueel heeft kunnen gebeuren. Daar kunnen we in de loop van volgende week pas meer over zeggen.”

Knuffeldier

De 1-jarige kreeg als troost een knuffeldier aangeboden. Een vervangende taart voor de jarige vader werd door hem geweigerd.    

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement