Volledig scherm
PREMIUM
Een van de Gallowayrunderen zoals die rondlopen in het Arnhemse uiterwaardenpark Meinerswijk, getooid met de uitgebloeide bloemen van de klis. © Jan Wamelink

Koniks en galloways krijgen meer ruimte in Arnhemse uiterwaarden

ARNHEM - In de uiterwaarden tussen de Nelson Mandelabrug en De Bakenhof in Arnhem-Zuid gaan de konikspaarden en gallowayrunderen grazen die ook in Meinerswijk rondlopen. 

Het is een van dertien groene en natuurvriendelijke projecten waarin de gemeente Arnhem het komend jaar geld steekt. Arnhem houdt er een groenfonds op na waaruit jaarlijks geld wordt gehaald om de stad groen te houden of nog groener te maken. Dit jaar wordt ruim vier ton uitgegeven.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Politieke kopstukken laten zich zien op Arnhemse Markt voor lijsttrekkersdebat NOS: ‘Jesse Klaver!’
    video

    Politieke kopstukken laten zich zien op Arnhemse Markt voor lijsttrek­kers­de­bat NOS: ‘Jesse Klaver!’

    ARNHEM - Het bleef een lange tijd onzeker of politieke kopstukken als Mark Rutte en Lodewijk Asscher naar Arnhem zouden komen voor het landelijke lijsttrekkersdebat van de NOS. Dat vanwege de schietpartij in een tram in Utrecht waarbij maandag meerdere doden en gewonden vielen. Eén voor één druppelden de politici dinsdagavond toch het provinciehuis binnen voor de laatste grote krachtmeting voor de Provinciale Statenverkiezingen.