De beschadigde auto na de aanrijding op de A50
Volledig scherm
De beschadigde auto na de aanrijding op de A50 © Twitter

Leo de Haas - die van Blik op de Weg - betrokken bij ongeval op A50: dashcam filmt alles

videoVoormalig tv-presentator Leo de Haas van het programma ‘Blik op de Weg’ is gisteravond betrokken geweest bij een aanrijding op de snelweg A50 nabij Arnhem. Ter hoogte van het vliegveld Terlet kwam hij rond 18.00 uur met zijn Tesla in botsing met een kleine vrachtwagen met aanhanger die plotseling van rijstrook wisselde.

Niemand raakte gewond, vertelt De Haas op Twitter.

De oud-presentator heeft inmiddels van een andere weggebruiker beelden gekregen waarop de toedracht duidelijk zichtbaar is. De vrachtwagen wisselt inderdaad abrupt van rijstrook en lijkt geen richtingaanwijzer te gebruiken.

Na de botsing slingert de combinatie stevig, maar de bestuurder slaagt erin zijn voertuig op de weg te houden. De auto van De Haas raakte flink beschadigd aan de rechter voorzijde. 

De Haas (geboren in Arnhem en later woonachtig in Oosterbeek en Doorwerth) stelt dat hij niet kon uitwijken naar links omdat hij dan tegen een andere auto zou zijn gebotst. Met gezonde zelfspot reageert hij op de opmerking van een Twitteraar dat hij ‘gelukkig in orde is’: ,,Voor zover ik dat vóór de aanrijding al was, ja.’’