Leve de vrouw van de SRV, Arnhem roept hiephiephiephoeree

VideoARNHEM - Met een SRV-wagen vol groente en fruit uit de B-categorie rijdt de Blauwe Tomaat al een jaar door Arnhemse wijken. ,,Onze sociale functie is essentieel”, zegt initiator Loes van der Meulen.  

Eenzaamheid is een groot probleem in sommige Arnhemse wijken. Dat is Van der Meulen ook duidelijk geworden, een jaar nadat zij met de oude SRV-wagen door de stad ging rijden om mensen gezond groente en fruit te bezorgen én een ontmoetingsplek te creëren. ,,In Immerloo ontmoette ik laatst nog een mevrouw die zei: ik heb al een paar dagen niemand gesproken.”

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Arnhem gaat jongeren een maatschappelijke diensttijd bieden

    Arnhem gaat jongeren een maatschap­pe­lij­ke diensttijd bieden

    ARNHEM - Arnhem is een van de elf gemeenten in Nederland die van het kabinet jongeren een maatschappelijke diensttijd mogen aanbieden. De gemeente krijgt daar ruim 624.000 euro voor. Dat wil ze besteden aan een tweejarig project waarbij 140 jongeren in de leeftijd van 16 tot 27 jaar, die geen opleiding volgen, verdeeld over zeven groepen hun vaardigheden ontwikkelen en een beter beeld krijgen van wat ze verder willen doen in hun leven.