‘Madagaskar’ opent in Burgers’ Zoo

videoARNHEM - Koninklijke Burgers’ Zoo heeft er weer een attractie bij: een veld voor de ringstaartmaki's en zwarte maki’s dat rechtstreeks uit Madagaskar lijkt te komen. Na een korte generale repetitie in het diepste geheim gingen de deuren tot het nieuwe makiveld donderdagmiddag in feestelijke sferen open, voor een massa genodigden.

Dierenverzorgers van Burgers’ Zoo kijken hoe de ringstaartmaki's zich te goed doen aan hun lokvruchten.
Volledig scherm
Dierenverzorgers van Burgers’ Zoo kijken hoe de ringstaartmaki's zich te goed doen aan hun lokvruchten. © Rolf Hensel

Onder leiding van directeur Alex van Hooff werd er afgeteld naar het plechtige openingsmoment. Dierenverzorgers legden een spoor van lekkere vruchten uit voor de halfapen. Maar na het tellen bleef het even stil.

,,Dieren laten zich niet sturen”, grinnikte Van Hooff. De ringstaartmaki's werden in stoutmoedigheid ruimschoots overtroffen door de kleinere zwarte maki’s die al snel de lekkerste lychees en druiven verorberden pal voor het publiek in de uitkijkpost.

Doodshoofdaapjes

Een ringstaartmaki kijkt nog even de kat uit de boom voordat hij zich naar buiten waagt.
Volledig scherm
Een ringstaartmaki kijkt nog even de kat uit de boom voordat hij zich naar buiten waagt. © Rolf Hensel

Het makiveld maakt deel uit van een deel van Burgers Zoo waar in vroeger tijden tijgers, neushoorn en giraffes verbleven. Het gebied tussen de hoofdingang, de olifanten en het Park Restaurant is thans volledig vernieuwd.

Tegenover de maki's is een bos waar donderdag een groep Peruaanse doodshoofdaapjes werd vrijgelaten. onder grote publieke belangstelling. Burgers’Zoo heeft de groep, die helemaal uit mannetjes bestaat, overgenomen uit  het ‘mannenoverschot’ van een dierentuin in Frankrijk.

In het Madagaskar van Burgers’Zoo is vegetatie te zien die kenmerkend is voor de plantengroei op het grote Afrikaanse eiland. Vlak bij de uitkijkpost bij het makiveld biedt het panorama van die begroeiing in combinatie met de halfapen een uitgelezen kans voor fotografen voor mooi beeld. De nieuwe verwarmde binnenverblijven maken het mogelijk dat de maki’s en doodshoofdaapjes het hele jaar door bewonderd kunnen worden.

}xml:space="preserve">
Download De Gelderlander nieuwsapp!Klik hier voor iOS of hier voor Android!
De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement