Onderzoek op de Rosendaalseweg.
Volledig scherm
Onderzoek op de Rosendaalseweg. © Jean-Marc Regelink/Persbureau Heitink

Man (27) verdacht van verkrachten 68-jarige vrouw in Arnhem: negen jaar cel en tbs geëist

UpdateARNHEM - Tegen de 27-jarige man uit Sint Maarten die verdacht wordt van onder meer de verkrachting van een destijds 68-jarige Arnhemse is een gevangenisstraf van 9 jaar geëist en TBS met dwangverpleging. De verdachte vergreep zich op Eerste Kerstdag 2018 in alle vroegte aan een vrouw die op dat moment haar hondje uitliet aan de Rosendaalseweg in Arnhem.

Het slachtoffer kon de confrontatie met de verdachte niet aan. 

Ze was daarom vrijdagmiddag niet aanwezig in de rechtszaal. Wel las een medewerker van Slachtofferhulp haar verklaring voor. ,,De kerstdagen zijn voor mij geen feestdagen meer. Je hebt mij mijn vrijheid afgenomen. Voor mij is de glans van het leven af”, aldus het slachtoffer.

Man vroeg om tien euro

De vrouw liet op Eerste Kerstdag 2018 rond half acht haar hondje Puckje uit. Ze wilde een korte wandeling maken, maar haar hondje dacht daar anders over. In plaats van naar huis terug te keren maakte de Arnhemse een extra rondje. Daar kwam ze R. tegen zittend op een fiets.

De man zou haar tien euro hebben gevraagd. Toen ze die niet gaf duwde hij haar de bosjes in en zou haar hebben verkracht. Een hardloper was getuige en belde de politie. Agenten zagen Puckje op het wandelpad staan. De agenten volgden de lijn waar het diertje aan zat en zagen het slachtoffer liggen onder struiken.

Verdachte ontkende

De verdachte S. R. ontkende alles. Hij zat onschuldig vast, meende hij. Halverwege de rechtszaak barstte hij in tranen uit en bleef volhouden dat hij onschuldig was. Toch bewees zijn dna in het slachtoffer overduidelijk dat R. op dat punt loog. 

Dat nam de officier van justitie hem ook kwalijk. Behalve de verkrachting vond ze dat poging tot doodslag en poging afpersing bewezen.

Quote

De kerstdagen zijn voor mij geen feestdagen meer. Je hebt mij mijn vrijheid afgenomen. Voor mij is de glans van het leven af

Slachtoffer

Cocaïne en alcohol

De raadsman van R wees nog op het gebruik van cocaïne en alcohol van zijn cliënt, waardoor hij zich niet alles zou kunnen herinneren. Hij was ooit een talentvol honkballer geweest, maar na een ongeluk moest hij een carrière als prof vaarwel zeggen. Hij gleed af in een wereld van alcohol in drugs. De raadsman vond tbs met dwangverpleging straf voldoende. De raadsman vond tbs met dwangverpleging als straf voldoende.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.