Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Getty Images

Man sloeg kennis wel op gezicht, maar niet met boksbeugel: maand celstraf

ZUTPHEN/ ARNHEM - Een 26-jarige man uit Ammerzoden heeft op 5 oktober 2019 in het café van concertgebouw Musis in Arnhem een kennis op zijn gezicht geslagen, maar niet met een boksbeugel. Zo oordeelde de rechtbank in Zutphen maandag. 

Het slachtoffer moest met een ambulance naar het ziekenhuis. Daar bleek hij een gebroken neus en oogletsel te hebben. De verdachte werd een dag na het incident aangehouden en zit sindsdien vast. Getuigen hadden wel een doffe dreun gehoord, maar niemand had een boksbeugel gezien. Die werd ook niet gevonden. 

Straf gelijk aan voorarrest

De officier van justitie eiste voor een eenvoudige mishandeling en lokaalvredebreuk een straf gelijk aan het voorarrest. De advocaat van de verdachte, die er zelf niet was, hield het kort en was het, wat de strafeis betrof, eens met de officier. 

De geëiste schadevergoeding van bijna 800 euro zou in de visie van de verdediging wegens gebrek aan onderbouwing niet ontvankelijk moeten worden verklaard. De rechtbank besloot om direct uitspraak te doen. Het vonnis: voor de mishandeling en de lokaalvredebreuk een maand onvoorwaardelijk celstraf met aftrek van voorarrest plus betalen van de 800 euro schadevergoeding. 

Dat betekende dat de man maandag gelijk werd vrijgelaten.