Man vol op het hoofd geslagen bij beroving in portaal van Arnhemse flat: ‘Dit kan echt niet’

ARNHEM - De politie jaagt op twee mannen die in september een brute beroving pleegden in de hal van een flat in Arnhem-Zuid. Het slachtoffer werd daarbij vol op het hoofd geslagen. De verdachten beroofden hem vervolgens van zijn portemonnee.

De mishandeling in de hal van de Arnhemse flat vastgelegd door een beveiligingscamera.
Volledig scherm
De mishandeling in de hal van de Arnhemse flat vastgelegd door een beveiligingscamera. © Politie

De beroving vond op zondag 15 september plaats op het Brandenburgseplein Arnhem. De politie heeft er niet eerder de publiciteit mee gezocht, maar heeft nu beelden van de verdachten op internet gezet.

Het tweetal sprak het slachtoffer aan terwijl hij op de lift stond te wachten, zo tonen de beelden. Een van de mannen slaat de man uit het niets vol op het hoofd. 

Het slachtoffer gaat onderuit en de verdachten pakken vervolgens van zijn portemonnee uit zijn broek. Daarin zaten creditcards, een bankpas en een rijbewijs. De kaarten zijn direct geblokkeerd, een geluk bij een ongeluk. 

Een woordvoerder van de politie stelt deze mishandeling ‘echt niet kan’. Het slachtoffer heeft volgens haar lang last gehad van de klap. Hij had een wondje bij zijn oor en een pijnlijk gezicht.

Kort krullend haar, volle baard

Van de verdachten ontbreekt nog elk spoor. Daarom is een signalement van de twee vrijgegeven. De ene verdachte heeft een getinte huidskleur, kort krullend haar en een slank postuur. Hij droeg een grijs trainingsjack met zwarte streep, een grijze spijkerbroek en zwarte schoenen.

De ander heeft zwart kort haar, draagt een volle baard en heeft een gezet postuur. Hij droeg een donker shirt en een blauwe spijkerbroek met gaten en liep op zwarte sneakers met een witte zool.