Bier in een supermarkt. Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Bier in een supermarkt. Foto ter illustratie. © Bert Jansen

Man wil drie halve liters bier stelen bij Albert Heijn, agent die met andere diefstal bezig is betrapt hem

ARNHEM - Een dief die drie halve liter-blikken bier wilde stelen bij de Albert Heijn aan de Velperbuitensingel in Arnhem, is dinsdag betrapt door de politie. Wijkagent Frank Daeseleer was op dat moment aanwezig bij de supermarkt om de bewakingsbeelden te bekijken van een poging tot winkeldiefstal van een dag eerder. 

,,Soms zit het mee”, vertelt Daeseleer. ,,Ik was die beelden aan het bekijken en op hetzelfde moment was er iemand in de supermarkt die daar al eerder toesloeg. Het personeel hield hem in de winkel in de gaten. Vlak voorbij de kassa konden we hem op heterdaad aanhouden.”

Blikken bier

Een flinke buit had de dief niet meegenomen: slechts drie blikken bier van een halve liter had hij uit de schappen gehaald. Of de man hiervoor nog vast zit, is niet bekend. Daeseleer: ,,De zaak is op het bureau verder afgehandeld. Het is ook afhankelijk van hoe vaak de man al iets heeft gestolen.”

Behalve de dief was er ook een overlastpleger in de zaak op het moment dat Daeseleer de beelden aan het bekijken was. Hij had een ontzegging voor de supermarkt van een jaar. ,,Die had hij al eerder gekregen, omdat het een lastige klant is die vervelend deed tegen personeel. Hij was al vaker gewaarschuwd voor z'n gedrag. We hebben hem opnieuw gewaarschuwd en de supermarkt uitgestuurd.”

Onduidelijk is nog wie de winkeldiefstal van maandag wilde plegen. Volgens Daeseleer wilde deze man een flinke buit meenemen, maar maakte hij zijn poging niet af omdat hij werd afgeschrikt door een beveiligingsmedewerker.