Marcouch bezorgd over groeiende files: Arnhem
raakt geïsoleerd

videoARNHEM - Arnhem wordt steeds slechter bereikbaar, doordat de snelwegen rondom de stad  aan het dichtslibben zijn. De verslechterende bereikbaarheid is een ‘obstakel tussen ons en de toekomst’. Dat zei de Arnhemse burgemeester Ahmed Marcouch woensdagavond in zijn nieuwjaarstoespraak. ,,Zo raken wij hier geïsoleerd.”

Vandaag werd bekend dat de files op de A12 snel groeien

Volledig scherm
Burgemeester Ahmed Marcouch. © Erik van 't Hullenaar

’s Ochtends staat het steeds vaker vast naar Arnhem, vanuit de Liemers, en ’s avonds vanuit Arnhem die kant op. Marcouch vindt dat een zorgwekkende ontwikkeling. Hij kondigde aan dat hij in Den Haag gaat praten als Brugman om een oplossing voor de verkeersproblemen te vinden. De burgemeester zal in die gesprekken ook pleiten voor verbetering van de ICE. Vanuit Gelderland loopt al langer een lobby om de frequentie van de internationale trein te verhogen naar eens per uur. Daarnaast willen de provincie en de werkgevers dat het spoor wordt verbeterd, zodat de trein in drie kwartier in Amsterdam kan zijn.

Marcouch ging in zijn speech ook in op de komende herdenkingen van de Slag om Arnhem, die dit jaar 75 jaar geleden plaatsvond. Hij noemde de activiteiten daaromtrent van nationaal belang, omdat Arnhemmers destijds vreselijk geleden hebben. Hij roemde de betrokkenheid van de inwoners. ,,Het is een goed teken dat de belangstelling alsmaar blijft groeien; júist nu de militaire helden ons aan het ontvallen zijn, staan de nieuwe generaties paraat.”

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement