Burgemeester Marcouch van Arnhem  vouwt de sjaal uit die hij net cadeau heeft gedaan aan de 109 jaar geworden Cornelia Boonstra-van der Bijl in verzorgingshuis Vreedenhoff.
Volledig scherm
PREMIUM
Burgemeester Marcouch van Arnhem vouwt de sjaal uit die hij net cadeau heeft gedaan aan de 109 jaar geworden Cornelia Boonstra-van der Bijl in verzorgingshuis Vreedenhoff. © Rolf Hensel

Marcouch eert Cornelia Boonstra (109), de oudste inwoner van Gelderland: ‘Waarom gebeurt dit allemaal?’

ARNHEM - Cornelia Boonstra-van der Bijl mag zich sinds zondag 6 oktober de oudste inwoner van Gelderland noemen. ,,Overweldigend”, noemt ze het bezoek van burgemeester Ahmed Marcouch van Arnhem als hij haar verrast met een flinke bos bloemen en een mooie sjaal in verzorgingshuis Vreedenhoff aan de Esperantolaan in de Gelderse hoofdstad.

,,Kneelie is haar roepnaam",  verklapt Arie, haar zoon,  terwijl hij familiefoto's toont voor het ouderlijk huis van zijn moeder in Herwijnen. Daar werd ze op 6 oktober 1910 geboren. ,,Haar vader Arie van der Bijl was bakker.”

Haar moeder Ditta van der Bijl-Exalto verkocht in de winkel brood en kruidenierswaren. Kneetje hielp haar moeder in de winkel. ,,Dat is wel erg lang geleden",  reageert ze op een vraag naar dat verre verleden, ,,Dat weet ik echt niet meer.”

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement