Burgemeester Ahmed Marcouch van de gemeente Arnhem. ,,Achter de vondst van harddrugs gaat vaak een wereld van georganiseerde criminaliteit schuil. Een gevaar voor iedere eerlijke Arnhemmer."
Volledig scherm
Burgemeester Ahmed Marcouch van de gemeente Arnhem. ,,Achter de vondst van harddrugs gaat vaak een wereld van georganiseerde criminaliteit schuil. Een gevaar voor iedere eerlijke Arnhemmer." © Martijn Beekman

Marcouch sluit twee panden in Arnhem na vondst harddrugs en wapens

ARNHEM - Burgemeester Ahmed Marcouch van Arnhem heeft opnieuw panden gesloten in de strijd tegen criminaliteit. Dit keer gaat het om een woning in de Venkelstraat in Malburgen en twee kamers in een huis aan de Klarendalseweg in Klarendal. Handel in drugs is de aanleiding. 

  1. Burgemeester strijdt steeds vaker als sheriff tegen criminelen: ‘het is niet zonder risico's’
    PREMIUM

    Burgemees­ter strijdt steeds vaker als sheriff tegen criminelen: ‘het is niet zonder risico's’

    NIJMEGEN - De herder, de hoeder én de handhaver. De rol van de burgemeester is anno 2018 verschrikkelijk complex geworden, constateert de Nijmeegse hoogleraar sanctierecht Henny Sackers. Burgemeesters krijgen steeds meer bevoegdheden om op te treden als heuse crimefighters. En dat gebeurt in de praktijk ook steeds vaker. Maar of dat wenselijk is? Sackers: ,,De burgemeester als sheriff: het is zeker niet zonder risico's.”