Mishandelde Arnhemse snackbarhouder deelt schokkende beelden van brute overval: ‘Wie herkent deze lafbekken?’

videoARNHEM - De mishandelde Arnhemse snackbarhouder Gerrit Nathans (64) heeft camerabeelden verspreid van de brute overval woensdagavond. Twee gemaskerde mannen overvielen zijn cafetaria Diner 66 aan de Kroonse Wal. Op de beelden is te zien dat Nathans hard tegen zijn hoofd wordt geschopt. 

De Arnhemmer raakte daardoor ernstig gewond. Hij liep een dubbele oogkasbreuk op.

Op de Facebookpagina van de cafetaria zijn donderdagavond de beelden van de brute overval gedeeld. ‘Wie herkent deze lafbekken die gisteravond mijn vader (64) hebben overvallen in ons filiaal aan de Kroonsewal?’, heeft zijn zoon Ronald daarbij geschreven. 

Dubbele oogkasbreuk

Volledig scherm
Beelden van de overval. © Screenshot

Door de harde schop tegen zijn hoofd kan Nathans zich weinig herinneren van de overval. ,,Hij weet nog dat de mannen binnenkwamen en dat hij buiten de snackbar op de grond zat. Toen de ambulance kwam, vroeg hij zich af voor wie die was”, liet zoon Ronald Nathans eerder vandaag weten. 

Op de beelden is te zien dat woensdagavond om 22.00 uur vlak voor sluitingstijd twee mannen met een capuchon over hun hoofd snackbar Diner 66 binnenkomen. Het gaat om twee lange, slanke jongens.

De schoppen tegen het hoofd van Nathans zijn goed te zien. Direct hierna zetten de overvallers het op een lopen. De mannen zijn in het donker gekleed. Een getuige heeft zich inmiddels bij de snackbareigenaar gemeld en meent één van de twee overvallers te herkennen.

De beelden zijn in een paar uur tijd al ongeveer 600 keer gedeeld via Facebook. Facebookgebruikers wensen het slachtoffer massaal sterkte, is te zien onder de reacties.