Tijdelijk monument voor Melissa Ulrich. Van haar selfie is een geschilderd portret gemaakt.
Volledig scherm
PREMIUM
Tijdelijk monument voor Melissa Ulrich. Van haar selfie is een geschilderd portret gemaakt. © DG

Moeder vermoorde Melissa heel boos om nieuws over dader: ‘Moest het in de krant lezen’

Haar hele woonkamer in de Arnhemse wijk Schuytgraaf ademt Melissa. De kaars op tafel met haar portret draagt de tekst: ‘Uit ons leven, niet uit ons hart’. In de kast staat een grote foto en aan de wand hangt een geschilderd portret van de selfie die Melissa Ulrich ooit maakte. 

Een lachend onbezorgd gezicht, liggend in het gras. ,,Die heeft ze gemaakt in de Efteling op 5 mei 2006. Nog geen drie weken later was ze dood, vermoord’’, zegt moeder Madelein Weyling. 

Ze is zich twee weken geleden rot geschrokken van het krantenartikel over de mogelijke verlenging van de straf voor de moordenaar van haar dochter. ,,Ik was heel boos dat niemand mij als nabestaande op de hoogte heeft gebracht. Ik moest het in de krant lezen’’, zegt Weyling. 

Quote

Nadat hij haar heeft achtergela­ten, pint hij geld met de pinpas van Melissa. Hij gaat ermee naar de hoeren en de coffeeshop. Hoe kun je zoiets doen?

Madelein Weyling, moeder van Melissa Ulrich
De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement