Volledig scherm
Fiets je schilderij was een van de kinderactiviteiten tijdens de Nacht van de Mode. Hard trappen en dan verspreidt de verf op het papier zich vanzelf. © DG

Nacht van de Mode is vooral een gezellig Arnhems avondfeest

ARNHEM - Vrouwen op jacht naar koopjes, mannen aan de drank. Kort door de bocht is dat wat je ziet tijdens de Nacht van de Mode, het jaarlijks terugkerende avondfeest in de Arnhemse wijk Klarendal. Pinksterzaterdag was alweer de elfde editie. 

Mode is de aanleiding en de aanjager van ‘De Nacht’. Klarendal is niet voor niets in het verleden omgedoopt in Modekwartier Klarendal. Maar ondertussen komen Arnhemmers vanuit de hele stad vooral naar de Sonsbeekweg en de Klarendalseweg om op te gaan in de gezellige, gemoedelijke sfeer. 

Volledig scherm
Gezellige drukte op de hoek van de Klarendalseweg en de Solostraat. Een lekker biertje en ondertussen luisteren naar een zanger van het levenslied. © DG

Op de hoek van de Solostraat drink je een biertje met de oorspronkelijke bewoners van de volkswijk. En luister je ondertussen naar een zanger van het levenslied. Iets verderop nip je met evenveel plezier van een glaasje rood of wit bij Wijnkoperij Pangkarra. Een stukje ree mag daarbij niet ontbreken. Net zomin als een zilte oester. 

Volledig scherm
Klarendal 3 © DG

De Nacht van de Mode is een soort Arnhemse Koningsnacht, maar dan zonder die overweldigende drukte en met net wat minder herrie. Het ene optreden is heel erg goed - keurige jongelui op allerlei blaas- en snaarinstrumenten en een fijne vocaliste - het andere valt behoorlijk uit de toon. Maar de ‘valszingers’ krijgen ter hoogte van ABO Witgoed met hun Amy Whinehouse-imitatie wel de voorbijgangers aan het swingen. En dat is ook wat waard. 

Volledig scherm
Bij MarieMarie hingen ze er zaterdagavond met de benen uit. © DG

Waar de mode-ondernemers in het verleden nog wel eens klaagden over gebrek aan klandizie, lijken ze daar nu weinig reden toe te hebben. In heel veel winkels is het druk. En bij MarieMarie en Mode met een Missie hangen ze er zelfs met de benen uit. ‘Ze’ zijn allemaal vrouwen, vrijwel zonder uitzondering goed dan wel bijzonder gekleed. Een enkele man is er ook. Vaak een echtgenoot, wachtend bij de uitgang. 

Volledig scherm
Mannen met baarden bij The Barberstation. © DG

Meer mannen zie je al wandelend op straat. Of in groepjes bij elkaar, pratend en knagend aan de saté. En natuurlijk staan ze, met een flesje bier in de handen, ook in en voor The Barberstation. En je vindt ze natuurlijk in de fietswinkel CycleNation, zich vergapend aan de sterk afgeprijsde shirtjes en de wel heel bijzondere rijwielen die er staan opgesteld. 

De Nacht van de Mode, het rustige broertje van de Arnhemse Koningsnacht; laten we hopen dat we volgend jaar de twaalfde aflevering mogen beleven.  

Volledig scherm
Fiets Je Schilderij was een van de leuke kinderactiviteiten tijdens de Nacht van de Mode. © DG
De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement