Neushoorntje geboren in Burgers’ Zoo, dierentuin in Europese top neushoornfokkers

VideoARNHEM - Koninklijke Burgers’ Zoo in Arnhem mag zich rekenen tot de beste neushoornfokkers van Europa. Donderdagavond verwelkomde de dierentuin opnieuw een jonge breedlipneushoorn - de 11e sinds 1998. Met die geboorte nestelt Burgers zich in de Europese top 5 van neushoornfokkers.

De andere vier toppers met breedlipneushoorns zijn Safaripark Beekse Bergen, Serengeti-Park Hodenhagen (Duitsland), Knowsley Safari Park (Engeland) en ZSL Whipsnade Zoo (Engeland). Europa telt in totaal 90 dierenparken die breedlipneushoorns houden. 

Met de nieuwkomer in Arnhem telt Burgers’ Safari nu 8 breedlipneushoorns. De dierentuin telt verder 1 volwassen man van 27,5 jaar, 3 volwassen vrouwen van respectievelijk 32, 19 en 16 jaar en 4 jonge dieren van 2,5 jaar, 1 jaar en 10 maanden en 4 maanden. Het 19-jarige vrouwtje is de moeder van het jongste groepslid. 

De boreling, een mannetje, ‘maakt op het oog een gezonde indruk’, meldt Burgers’ Zoo.

Volledig scherm
Het 11e breedlipneushoorntje dat sinds 1998 werd geboren in Koninklijke Burgers' Zoo in Arnhem. © Koninklijke Burgers' Zoo
  1. Moeder Madeleine: ‘Moordenaar Melissa is gevaar voor de samenleving’
    PREMIUM

    Moeder Madeleine: ‘Moordenaar Melissa is gevaar voor de samenle­ving’

    ARNHEM - Haar hele woonkamer in de Arnhemse wijk Schuytgraaf ademt Melissa. De kaars op tafel met haar portret draagt de tekst: ‘Uit ons leven, niet uit ons hart'. In de kast staat een grote foto en aan de wand hangt een geschilderd portret van de selfie die Melissa Ulrich ooit maakte. Een lachend onbezorgd gezicht, liggend in het gras. ,,Die heeft ze gemaakt in de Efteling op 5 mei 2006. Nog geen drie weken later was ze dood, vermoord", zegt moeder Madelein Weyling.