De verdachten van het oplichten van bejaarden tijdens de strafzitting in de rechtbank in Arnhem.
Volledig scherm
PREMIUM
De verdachten van het oplichten van bejaarden tijdens de strafzitting in de rechtbank in Arnhem. © Nicole v/d Hout

OM eist zes jaar cel tegen ‘nepagenten die in Deventer bejaarde beroofde en ook zeker tien andere ouderen hebben opgelicht’

Ouwe-vrouwtjesoplichters. Zo noemde de officier van justitie de twee Arnhemmers Freddy B. (56) en Kees R. (58) tegen wie hij woensdag celstraffen van zes jaar eiste. De mannen zouden er hun beroep van hebben gemaakt bejaarde mensen op te lichten.

De rechtbank behandelde tientallen aangiftes uit 2016 en 2017. Nadat ze waren opgepakt kwamen de verdachten op enig moment weer vrij in afwachting van hun berechting. Vervolgens zouden ze weer de fout in zijn gegaan. De rechtbank behandelt die aantijgingen in augustus.

Woensdag ging het om vaak hoogbejaarde slachtoffers in onder meer Arnhem, Nijmegen, Velp, Deventer, Den Bosch, Eindhoven en Amsterdam waar werd aangebeld. Mannen voor de deur deden zich voor als politiemensen,toonden iets wat voor een legitimatie moest doorgaan, zeiden dat er in de buurt was ingebroken en wilden controleren of de bewoners ook gedupeerd waren.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement