Volledig scherm
PREMIUM
Een goktafel. Foto ter illustratie. © ANP

OM wil 20 maanden cel voor ‘gokkende witwasser’ die bijna zeven ton aan inkomsten niet goed kan verklaren

ARNHEM - Een voormalige Arnhemmer (42) uit Apeldoorn moet als het aan het Openbaar Ministerie ligt 20 maanden cel krijgen voor witwassen. De man, die eerder 3,5 jaar cel kreeg na een schietpartij in Arnhem, kan bijna 700.000 euro aan inkomsten niet goed verklaren. Volgens de officier van justitie moet dat geld met illegale praktijken verdiend zijn.

Volledig scherm
Politie op de Boulevard Heuvelink in 2015. Een 35-jarige man uit Arnhem werd daar toen neergeschoten bij een ruzie. © Roland Heitink

De toenmalige Arnhemmer schoot in december 2015 op de Arnhemse Boulevard Heuvelink een andere man een kogel onder zijn heup, waardoor diens been verbrijzelde. In maart 2016 pakte de politie hem op.

Uit onderzoek bleek toen dat de verdachte aan de Boulevard woonde en dat er in zijn woning een wietkwekerij met zo’n 2400 planten zat. Ook lagen er notities voor twee andere wietkwekerijen, waarvan er een aan de Amsterdamseweg ook is ontdekt. De man kreeg in november 2016 wegens zware mishandeling en bezit van hennep 3,5 jaar cel.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement