Het Openbaar Ministerie eist 8 en 7 jaar tegen twee mannen uit Rotterdam voor een gewelddadige ripdeal in de Arnhemse wijk Rijkerswoerd.
Volledig scherm
PREMIUM
Het Openbaar Ministerie eist 8 en 7 jaar tegen twee mannen uit Rotterdam voor een gewelddadige ripdeal in de Arnhemse wijk Rijkerswoerd. © Nicole van den Hout

OM wil 8 en 7 jaar cel voor gewelddadige ripdeal op doodnormale maandagmiddag in Rijkerswoerd

ARNHEM - Twee Rotterdammers (28 en 29) die volgens de officier van justitie een levensgevaarlijke gewelddadige ripdeal pleegden op een doodnormale maandagmiddag in Rijkerswoerd in Arnhem februari 2019, moeten respectievelijk 8 en 7 jaar cel opgelegd krijgen. Dat heeft de officier van justitie woensdag geëist bij de rechtbank in Arnhem.

Bij de ripdeal aan de Corrie Tendeloostraat op 25 februari 2019, liep de bewoner door vier schotwonden in zijn benen invaliditeit op die mogelijk blijvend is. Buurtbewoners zagen schietende mannen en een zwaargewonde buurman op de stoep.

De bewoner had via een tussenpersoon vijf kilo wiet en een kilo cocaïne in de aanbieding voor de Rotterdammers. Hij zette de handelswaar op het aanrecht. Maar de Rotterdammers trokken wapens en de 28-jarige greep de bewoner bij zijn keel, gelooft de aanklager.

Arnhem, 25 februari 2019. Politie bij woning aan de Corrie Tendeloostraat in Arnhem na een schietpartij in deze woning.
Volledig scherm
Arnhem, 25 februari 2019. Politie bij woning aan de Corrie Tendeloostraat in Arnhem na een schietpartij in deze woning. © Gerard Burgers