Nabestaanden van tijdens de Slag om Arnhem gesneuvelde militairen poseren voor de John Frostbrug. Ze tonen de portretten van de jongemannen van toen die niet meer naar huis terugkeerden.
Volledig scherm
Nabestaanden van tijdens de Slag om Arnhem gesneuvelde militairen poseren voor de John Frostbrug. Ze tonen de portretten van de jongemannen van toen die niet meer naar huis terugkeerden. © DG

Op de foto bij de John Frostbrug met de grootvaders die niet meer terug keerden

ARNHEM - Nabestaanden van de Britse soldaten die tijdens de Slag om Arnhem sneuvelden kwam vrijdag bijeen in ‘Airborne in the city’ bij de John Frostbrug voor een hele bijzondere groepsfoto.

Ze lieten zich vereeuwigen bij de 'brug te ver’ van Operatie Market Garden waarbij ze de foto's van hun grootvaders of overgrootvaders aan het publiek toonden. De bijeenkomst was georganiseerd door Airborne Museum ‘Hartenstein'. 

De gasten maakten zelf veel foto's van de vliegtuigen van het type Hercules dat vandaag een paar keer Arnhem overvloog om parachutisten te droppen tussen Renkum en Ede tijdens de internationale oefening ‘Falcon Leap’.

De vliegtuigen draaiden een paar keer om boven Arnhem Zuid en de Stadsblokken tussen de Nelson Mandela en John Frostbrug, bij wijze van eregroet. 

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement