Volledig scherm
PREMIUM
Het AMZAF Young Talent Festival in het Nederlands Openluchtmuseum, met op het podium Potential Criminal. © Erik van 't Hullenaar

Openluchtmuseum vaart nieuwe koers en neemt afscheid van evenementen

VideoARNHEM/ROZENDAAL - De druk bezochte herfsteditie van manifestatie Landleven, het AMZAF Young Talent Festival en de Draaiorgeldag keren dit jaar niet terug in het Nederlands Openluchtmuseum. De nieuwe directie vaart op gebied van evenementen een nieuwe koers.

Quote

Je moet blijven vernieuwen, meegaan met de tijd, modernise­ren. Met een nieuwe directie komt er ook een nieuwe visie

Woordvoerder Nederlands Openluchtmuseum

Met het aantreden van directeur Teus Eenkhoorn als opvolger van Willem Bijleveld, vorig jaar juni, heeft het Nederlands Openluchtmuseum (NOM) in Arnhem het roer omgegooid. ,,Je moet blijven vernieuwen, meegaan met de tijd, moderniseren. Met een nieuwe directie komt er ook een nieuwe visie”, legt een woordvoerder van het museum uit.

Net als in het verleden gaat het Openluchtmuseum weer werken met jaarthema’s. Dit jaar ligt de nadruk op voedsel, onder de noemer ‘Gruwelijk lekker’. Evenementen die in het museumpark worden georganiseerd, moeten daar op aansluiten, is de nieuwe lijn. Dat lukt de organisatoren van de Draaiorgeldag en het AMZAF Young Talent Festival niet. Na respectievelijk 40 en 8 jaar valt dan ook het doek in het NOM.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Jan Markink en GroenLinkser moeten Arnhemse bestuurscrisis oplossen

    Jan Markink en GroenLink­ser moeten Arnhemse bestuurs­cri­sis oplossen

    ARNHEM - Er komt een lijmpoging die de crisis in het Arnhemse college van burgemeester en wethouders moet oplossen. Dat is de uitkomst van het debat dat de gemeenteraad van Arnhem woensdagmiddag en - avond heeft gevoerd over de bestuurscrisis. De raad nam met 19 tegen 20 stemmen een motie van de SP aan waarin is vastgelegd dat Gelders gedeputeerde Jan Markink en een nader te bepalen GroenLinkser een eerste verkenning gaan uitvoeren tot een oplossing.