Ondermijnende criminaliteit. Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Ondermijnende criminaliteit. Foto ter illustratie. © ANP

Opnieuw grote actie tegen criminaliteit op Arnhems bedrijventerrein ’t Broek

ARNHEM - Het Arnhemse Interventieteam heeft een actie gehouden op het bedrijventerrein ’t Broek tegen criminele activiteiten. Het is de tweede keer in korte tijd dat een team tegen ondermijning ’t Broek binnenste buiten keert.

,,De georganiseerde criminaliteit met fout geld, intimidaties, chantage en bedreigingen, is gevaarlijk en ondermijnt een eerlijke samenleving. Criminelen proberen zich schuil te houden, ook op onze bedrijventerreinen”, zegt burgemeester Ahmed Marcouch in een eerste reactie.

Aan de actie deden onder meer politie en justitie, gemeente Arnhem en het Regionaal Informatie en Expertise Centrum Oost-Nederland mee. Wat het resultaat is van het onderzoek op het Arnhemse bedrijventerrein is nog niet bekend. 

Quote

Ons Arnhemse Interven­tie­team voert vandaag een actie uit om activitei­ten die het daglicht niet kunnen verdragen een voet dwars te zetten.

Ahmed Marcouch, burgemeester Arnhem

Eerlijke ondernemers

Marcouch laat weten dat er op Arnhemse bedrijventerreinen alleen plek is voor eerlijke ondernemers. ,,Daarom zitten we er bovenop en voert ons Arnhemse Interventieteam vandaag een actie uit op bedrijventerrein ’t Broek om activiteiten die het daglicht niet kunnen verdragen een voet dwars te zetten”, aldus Marcouch.

Het interventieteam bestaat behalve eerder genoemde organisaties onder meer uit de Omgevingsdienst Regio Arnhem, Liander, Informatiecentrum Voertuigcriminaliteit, de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid en de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit.  

Lachgas en erectiepillen

Tijdens de laatste actie eind november heeft het onderzoeksteam een grote hoeveelheid lachgas, erectiepillen en een gestolen auto plus auto-onderdelen gevonden. Bovendien trof het team chemicaliën aan voor de productie van synthetische harddrugs aan. 

Naar aanleiding van die vondst is een Arnhemmer gearresteerd. In de woning in Arnhem-Zuid, waar de verdachte verbleef, heeft de politie goederen aangetroffen die te maken hebben de productie van drugs.

Politie en justitie rukten massaal uit
Volledig scherm
Politie en justitie rukten massaal uit © DG